Rzeżucha, kiełki ekologiczne 30 g, Plantico
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
KIEŁKI RZEŻUCHY są bardzo zdrowe, zawierają dużo makro i mikroelementów, białko, błonnik, witaminy A, B1, B2, B3, C i E oraz cynk, jod, magnez, potas, siarkę, sód, wapń i żelazo. Regularne jedzenie tych kiełków poprawia stan kości i zębów. Rzeżucha normuje skoki glukozy we krwi dzięki czemu przeciwdziała napadom głodu. Spożywanie dużej ilości rzeżuchy nie jest dobre dla nerek.
Nasiona wysiewa się najczęściej na ligninie lub gazie. Przed wysianiem należy namoczyć je przez kilka godzin aż powstanie delikatny śluz. Rzeżuchę należy codziennie podlewać ale nie za dużo, gdyż nadmiar wilgoci może spowodować gnicie. Po około 7 dniach kiełki gotowe są do spożycia. Ścinamy je nożyczkami w odległości 1 cm od podłoża.
Waga: 30 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.