Witamina K2 100µg, 30 kapsułek, Swanson
Opis
WITAMINA K2 100µg 30 KAPSUŁEK
Producent: SWANSON
Witamina K2, znana także jako menachinony, jest formą witaminy K, która odgrywa istotną rolę w zdrowiu kości, krążeniu krwi a także wpływa na prawidłowe funkcjonowanie serca.
Do najważniejszych właściwości witaminy K2 zaliczyć można:
- Zdrowe kości: Witamina K2 pomaga w transporcie wapnia do kości, wspierając mineralizację kości i mogąc zapobiegać osteoporozie oraz utrzymywać zdrową gęstość kości.
- Regulacja wapnia: Pomaga w prawidłowym rozkładzie wapnia w organizmie, co zapobiega nadmiernemu odkładaniu się wapnia w tętnicach i tkankach miękkich, zmniejszając ryzyko niektórych schorzeń, takich jak miażdżyca czy kamica nerkowa.
- Zdrowe serce: wspomaga zdrowie serca, poprzez poprawę elastyczności naczyń krwionośnych i zmniejszenie ryzyka chorób serca.
- Zapobieganie starzeniu się: Witamina K2 może pomagać w ochronie zdrowia naczyń krwionośnych i redukować skutki związane z zwapnieniem tkanek, co pośrednio powoduje spowolnienie starzenia się organizmu.
Źródła naturalne witaminy K2 obejmują produkty fermentowane, takie jak ser kazeinowy, ser Gouda oraz w mniejszych ilościach występuje w mięsie, jajach i niektórych produktach mlecznych.
SKŁADNIKI: Witamina K2 MK-7, olej z nasion słonecznika, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, substancja glazurująca: wosk pszczeli, woda oczyszczona, emulgator: lecytyna słonecznikowa, barwniki: ekstrakt mączki chleba świętojańskiego, karmel, substancja słodząca: syrop kukurydziany, substancja wiążąca: sól wapniowa kwasu fosforowego. Zawiera siarczyny.
SPOSÓB UŻYCIA:
Jedna kapsułka dziennie.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Produkty powiązane
Chlorek magnezu sześciowodny do kąpieli i na skurcze łydek, 1 kg
CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY MgCl2x6H2O 1 kg - produkt do użytku zewnętrznego.
Stopień czystości: min. 99%
Masa netto: 1kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od małych dzieci. Produkt silnie higroskopijny - rozpuszcza się przy względnej wilgotności powietrza powyżej 30%
Kraj pochodzenia: Niemcy/Holandia
Herbata jesienna na gardło, 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Herbata Jesienna
Skład: wierzba kora 25%, tymianek ziele 20%, malina liść 20%, dzika róża owoc 20%, lipa kwiat 15%.
Masa netto: 50 g
Herbata na odporność, 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Herbatka na odporność
Skład: jeżówka purpurowa ziele 30%, oliwka liść 25%, hibiskus kwiat 10%, rokitnik owoc 15%, pokrzywa ziele 20%.
Masa netto: 50 g
Polska sól z Kłodawy bez jodu i antyzbrylaczy 1,1 kg
Uwielbiana przez Adolfa Kudlińskiego sól z Kłodawy już dostępna w sklepie. Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd. Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modyfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
waga: 1.1kg
Rzeżucha, kiełki ekologiczne 30 g, Plantico
KIEŁKI RZEŻUCHY są bardzo zdrowe, zawierają dużo makro i mikroelementów, białko, błonnik, witaminy A, B1, B2, B3, C i E oraz cynk, jod, magnez, potas, siarkę, sód, wapń i żelazo. Regularne jedzenie tych kiełków poprawia stan kości i zębów. Rzeżucha normuje skoki glukozy we krwi dzięki czemu przeciwdziała napadom głodu. Spożywanie dużej ilości rzeżuchy nie jest dobre dla nerek.
Rzodkiewka, kiełki ekologiczne 20 g, Plantico
KIEŁKI RZODKIEWKI zawierają duże ilości antyoksydantów, które zwalczają aktywność wolnych rodników tj. cząsteczek działających prostarzeniowo. Kiełki rzodkiewki są bogatym źródłem takich składników jak magnez, witaminy C i B3. Kiełki działają ochronnie na komórki wątroby, poprawiają perystaltykę jelit i wzmacniają odporność.
Konserwa wieprzowo-drobiowa 300 g bez konserwantów wyprodukowana w Polsce
KONSERWA WIEPRZOWO-DROBIOWA STERYLIZOWANA BEZ KONSERWANTÓW
Składniki: Mięso wieprzowe 70%, mięso drobiowe 30%, sól, przyprawy naturalne.
BEZ KONSERWANTÓW
Kraj pochodzenia mięsa drobiowego i wieprzowego – POLSKA.
Przechowywać w temp. 0°C-18°C
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Najlepiej spożyć w ciągu półtora roku od daty produkcji.
Zawartość netto: 300 g
Atlas grzybów - ponad 200 polskich gatunków, autor Zarawska Patrycja
W atlasie znalazły się opisy 233 gatunków grzybów zakwalifikowanych jako jadalne, niejadalne bądź trujące, zgodnie z aktualnym stanem wiedzy. Są to gatunki występujące głównie na terenie Polski. Przystępny opis zawierający szczegółowe informacje o wyglądzie grzyba i jego występowaniu z pewnością ułatwią identyfikację okazu. Dodatkowo Czytelnik dowie się także o możliwościach wykorzystania poszczególnych gatunków.
Domowe kiszonki, które leczą, autor: E. Sypnik-Pogorzelska, M. Jarzynka-Jendrzejewska
Smak kiszonych ogórków każdy prawdziwy Polak powinien znać. Poza walorami smakowymi kiszone ogórki to przede wszystkim naturalny probiotyk, który doskonale wspiera nasz układ pokarmowy. Ale nie tylko ogórki można kisić...
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku gotowanie w terenie część 1, autorzy Artur Bokła i Katarzyna Mikulska
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego środka w walce o przeżycie.
Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku gotowanie w terenie część 2, autorzy Artur Bokła i Katarzyna Mikulska
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
W drugiej części Kuchni survivalowej prezentowane są różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Omówione zostały również techniki pieczenia - w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. W książce znaleźć również można przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąki z pałki wodnej).
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie.
Tylko przygotowani przetrwają!
Ilustrowany Atlas dzikich roślin jadalnych, autor Monika Fijołek
Książka zawiera opis150 gatunków dziko rosnących roślin w Polsce, które można spożywać.
Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się pod ciężarem rozmaitych produktów spożywczych, często nie pamiętamy, jakie dobra oferuje nam natura. Dziko rosnące rośliny mogą być nie tylko smacznymi i tanimi składnikami potraw, ale również surowcem leczniczym w czystej postaci.
Babka zwyczajna, brzoza, koniczyna, skrzyp i szczaw oraz wiele innych... - na ogół nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele wartościowych składników pokarmowych zawierają powszechnie znane rośliny. Atlas dostarcza wiedzy o ich występowaniu, rozpoznawaniu, właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Cennym uzupełnieniem są przepisy kulinarne.
Autorka, Monika Fijołek, jest doktorem nauk rolniczych i nauczycielką florystyki. Pasjonuje się uprawą ziół i ziołolecznictwem, tworzy projekty ogrodów ziołowych i książek o tej tematyce.
150 gatunków dziko rosnących roślin w Polsce, które można spożywać
Terenowa apteczka ziołowa, autor Bartosz Jemioła
TERENOWA APTECZKA ZIOŁOWA
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Skondensowana, praktyczna wiedza o roślinach, które mogą nam pomóc w terenie.
Autor radzi, czym zastąpić podstawowe medykamenty, gdy jesteśmy w górach, nad jeziorem, w lesie, na działce czy w parku i nie mamy przy sobie apteczki.
Bezcenna wiedza dla survivalowców i preppersów, ale także dla miłośników wycieczek rowerowych, biegania oraz rodzinnych spacerów.
Obudź w sobie narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Polska sól z Kłodawy gruboziarnista bez jodu i antyzbrylaczy 1 kg
UWAGA - ZGODNIE Z INFORMACJĄ UZYSKANĄ OD PRODUCENTA PRZEWIDYWANA DATA DOSTĘPNOŚCI SOLI TO WAKACJE 2022 r.!
Uwielbiana przez Adolfa Kudlińskiego gruboziarnista sól z Kłodawy już dostępna w sklepie. Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modyfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
waga: 1.1kg
Kraj pochodzenia: Polska.
Jiaogulan - ziele długowieczności, 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Jiaogulan (Gynostemma Pentaphyllum)
Skład: Jiaogulan (Gynostemma Pentaphyllum) 100%.
Masa netto: 50 g
Herbata zimowa na wzmocnienie, 75 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Herbata Zimowa
Skład: hibiskus 25%, bez owoc 15%, bez kwiat 10%, malina liść 15%, imbir kłącze 15%, dzika róża skórka 10%, lukrecja 5%, pieprz czarny ziarno 5%
Masa netto: 75 g
Doględa na górne drogi oddechowe, 60 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Doględa
Skład: doględa ziele 100%.
Masa netto: 60 g
Atlas 230 roślin leczniczych, autor Małgorzata Mederska
Książka zawiera opis ponad 230 gatunków roślin leczniczych
Przygotowania na trudne czasy. Niezbędnik preppersa Autor: Paweł Frankowski
Przygotowani przetrwają. Jeśli czytasz ten tekst przy świetle elektrycznym, to znaczy, że najprawdopodobniej jeszcze żyjesz w dobrobycie i nie wyobrażasz sobie, że lodówka lub sklepowe półki mogą być puste. Ale to właśnie TERAZ masz czas na to, by się przygotować. Wojna na Ukrainie, terroryzm, kryzysy migracyjne, katastrofy klimatyczne i pandemia ostatnie lata udowodniły, że nic nie jest dane nam raz na zawsze, a świat zaskakuje nas coraz częściej. Pora zadać sobie pytanie: co zrobimy, jeśli nagle znajdziemy się w sytuacji kryzysowej? Czy będziemy na nią gotowi?
Wyrób konserw w słoikach i puszkach - ponad 160 przepisów, autor Krzysztof Leśniewski
Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza. Zawsze warto robić zapasy – gdy robimy je samodzielnie, mamy kontrolę nad wykorzystanym surowcem i dodatkami.
Narine - probiotyk z Armenii
NARINE (narum) do nabycia na stronie https://mynarum.com/. Podając kod rabatowy "adolfkudlinski" otrzymacie rabat w wysokości 6%.
Kocimiętka na dobry humor, 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Kocimiętka
Skład: Kocimiętka ziele (uprawa ekologiczna) 100%.
Masa netto: 50 g
1 łyżeczkę suszu zalać 1 szklanką wrzącej wody i parzyć 15-20 minut.
Letnia herbata orzeźwiająca 75 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - LETNIA HERBATA
Skład: Rooibos 30%, pokrzywa 25%, mięta 15%, jabłko owoc 13%, pigwa owoc 7%, nagietek kwiat 5%, goździk 5%.
Masa netto: 75 g
Wrotycz - ziele na robaki, 75 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Wrotycz
Skład: wrotycz ziele 100%
Masa netto: 75 g
Najlepiej spożyć w ciągu dwóch lat od daty produkcji
Dymnica na kolkę wątrobową, 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Dymnica lekarska
Skład: dymnica lekarska ziele 100%
Masa netto: 50 g
Mieszanka na ból głowy, 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Mieszanka na ból głowy
Skład: mięta pieprzowa 40%, kwiat wiązówki 40%, kora wierzby 20%.
Jak przetrwać trudne czasy. Survival miejski, autor P. Frankowski
Czy świat, który znasz, może zmienić się z dnia na dzień?
Co zrobisz, jeśli nagle stracisz wszystko, co masz, lub znajdziesz się w oblężonym mieście, z którego nie możesz się wydostać?
Ostatnie wydarzenia udowodniły, że wojny i katastrofy naturalne nie zdarzają się wyłącznie gdzieś bardzo daleko od nas. Do wielu z nich nie da się przygotować na 100 procent, jednak możesz zrobić wszystko, by JUŻ TERAZ zwiększyć swoje szanse na przetrwanie – nawet, jeśli nie uda ci się uciec z miejsca zagrożenia.
Czy wiesz:
- Jak zatrzymać krwotok, czym opatrzyć ranę lub złagodzić poparzenie?
- Gdzie znaleźć schronienie w warunkach miejskich oraz co jeść i pić, gdy skończą się zapasy?
- Jak przetrwać w schronie, radzić sobie ze strachem i uchronić się przed przemocą?
- Jak i czym się bronić, gdy nadejdzie najgorsze?
Jeśli na któreś z tych pytań odpowiedziałeś „nie”, ta książka jest dla ciebie! To vademecum cywila, dzięki któremu zdobędziesz niezbędną wiedzę survivalową. Naucz się podejmować krytyczne decyzje, od których może zależeć życie twoje i twojej rodziny.
Sztuczki survivalowe, autorzy Paweł Frankowski i Witold Rajchert
NIEZBĘDNE UMIEJĘTNOŚCI SZTUKI PRZETRWANIA
Poznasz skuteczne metody wydostania się z opresji np. tonącego samochodu, strzelaniny, pożaru lasu.
Wykonasz improwizowane ubranie, tymczasowe schronienie czy własną folię NRC.
Przygotujesz filtry wodne i pojemniki do przenoszenia płynów.
Sporządzisz lekarstwa, a także pożywienie z owoców lasu, łąki i parku miejskiego.
Nauczysz się rozpalać, utrzymać i ukrywać ognisko.
Dowiesz się, jak stworzyć nóż i puszkę survivalową z dostępnych akcesoriów życia codziennego.
Mniszek lekarski na detoks, 100 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Mniszek lekarski korzeń
Skład: mniszek lekarski korzeń 100%
Masa netto: 100 g
Korzeń łopianu - źródło prebiotyków 100 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - korzeń łopianu (Radix Bardanae)
Skład: korzeń łopianu 100%
Masa netto: 100 g
Herbata wiosenna na wiosenny detoks 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - herbata wiosenna
Skład: pokrzywa liść 25%, nawłoć ziele 20%, skrzyp ziele 20%, poziomka liść 20%, ostropest ziele 10%, nagietek kwiat 5%
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 50 g
Polski miód rzepakowy na przeziębienia 1,2 kg
Polski miód rzepakowy ze zbiorów z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Jelcza.
Nóż Lap Knife
ZESTAW LAP-KNIFE: NÓŻ I PIŁA FIRMY BAHCO
Zestaw Bahco LAP-KNIFE zawiera:
Piła składana 396-LAP
Nóż 2444-LAP
Kabura ochronna do 2444-LAP
Apiterapia. Leczenie miodem i produktami pszczelimi E. Hołderna-Kędzia, B. Kędzia
APITERAPIA. LECZENIE MIODEM I PRODUKTAMI PSZCZELIMI
Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia
Miód wielokwiatowy na zdrowe serce 1,2 kg
Polski miód wielokwiatowy ze zbiorów z 2024 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Miód nektarowo-spadziowy - miodowy antybiotyk; 1,2 kg
Polski miód nektarowo-spadziowy ze zbiorów z 2024 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Schron przydomowy. Jak zbudować i wyposażyć prywatny schron autor Paweł Frankowski
Paweł Frankowski - Schron przydomowy. Jak zbudować i wyposażyć prywatny schron
Żyjemy w niestabilnych czasach – nie mamy pewności, czy w niedalekiej przyszłości nie dotknie nas wojna lub nie doświadczy katastrofa naturalna. Być może budowa przydomowych schronów już wkrótce będzie postrzegana jako konieczność i przejaw dbania o bliskich, a nie ekscentryzm. Bezpieczne schronienie, zgromadzone zasoby oraz znajomość podstaw survivalu mogą okazać się niezbędne w wielu nieprzewidywalnych sytuacjach, dlatego tak ważne jest, aby zastanowić się nad rodzinnym planem awaryjnym.
To prawdopodobnie pierwsza tego typu publikacja w Polsce. Znajdziesz tu aktualną wiedzę popartą doświadczeniami ludzi m.in. z Ukrainy czy Izraela oraz dowiesz się:
- Czy jest dla ciebie miejsce w schronie publicznym
- Jak zlokalizować najbliższe schronienie i co zabrać ze sobą
- Jak zbudować przydomowy schron, przygotować bezpieczny pokój oraz wzmocnić piwnice
- Jak zapewnić sobie azyl w czasie powodzi, pożaru czy huraganu
- W co wyposażyć swoje schronienie oraz jak racjonalnie wykorzystać posiadane zasoby
To, co przydarzyło się innym, pewnego dnia może przydarzyć się tobie. Przygotuj się już dziś i zdobądź przewagę, która pozwoli ci przetrwać trudne czasy!
Miód lipowy przeciwbakteryjny 1,2 kg
Polski miód lipowy ze zbiorów z 2024 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Pokrzywa na oczyszczenie organizmu 30 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Pokrzywa
Skład: pokrzywa
Masa netto: 30 g
Skrzyp polny na zdrowe włosy i paznokcie 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Skrzyp polny
Waga: 50g
Rdest ptasi przeciwzapalny i moczopędny 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Rdest ptasi
Skład: Rdest ptasi
Masa netto: 50 g
Bodziszek cuchnący - antyseptyczne ziele 50 g.
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Bodziszek cuchnący ziele
Skład: bodziszek cuchnący ziele 100%
Masa netto: 50 g
Zioła i nutraceutyki praca zbiorowa pod redakcją R. Kudlińskiego
Zioła i nutraceutyki - praca zespołowa pod redakcją Rafała Adolfa Kudlińskiego
Delikatny miód słonecznikowy na cholesterol; 1,2 kg
Polski miód słonecznikowy ze zbiorów z 2024 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Przeciwzapalny miód nawłociowy 1,2 kg
Polski miód nawłociowy ze zbiorów z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Jelcza.
Suszone liście rokitnika na wzmocnienie tkanek 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Rokitnik liść
Skład: rokitnik liść suszony 100%
Masa netto: 50 g
Owoc rokitnika źródło witaminy C na wzmocnienie organizmu 100 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Rokitnik owoc
Skład: rokitnik owoc suszony 100%
Masa netto: 100 g
Miód akacjowy na zmęczenie fizyczne i psychiczne 1,2 kg
Polski miód akacjowy ze zbiorów z 2024 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Pierwsza pomoc przedmedyczna. Outdoor, survival, wojna. Autorzy: P. Frankowski A. Chałuda
Paweł Frankowski Adam Chałuda - Pierwsza pomoc przedmedyczna. Outdoor, survival, wojna
Urazy, obrażenia, zatrucia czy hipotermia to realne zagrożenia naszego zdrowia i życia. Choć nikomu tego nie życzymy, w pewnym momencie każdy z nas może stać się świadkiem lub uczestnikiem wypadku, katastrofy naturalnej lub budowlanej, przypadkowego postrzału, albo nawet działań wojennych. Zanim pojawią się odpowiednie służby, to na nas spoczywa obowiązek udzielenia pierwszej pomocy.
Paweł Frankowski i Adam Chałuda napisali tę książkę przede wszystkim z myślą o turystach, survivalowcach, preppersach, żołnierzach WOT, uczniach klas mundurowych, przyszłych ratownikach KPP i medycznych. Uwzględnili zarówno osoby działające w ramach służb cywilnych, jak i operujące na polu walki, dlatego też połączyli w poradniku medycynę cywilną z wojskową, opartą na wytycznych TCCC. Poradnik pozwala zdobyć wiedzę o zasadach udzielania bezpiecznej i skutecznej pierwszej pomocy przedmedycznej, improwizacji i leczenia, a także obala szkodliwe medyczne mity.
Paweł Frankowski - z wykształcenia prawnik i informatyk, z zamiłowania głodny survivalowej wiedzy badacz. Jest instruktorem survivalu, ratownikiem KPP oraz nurkowym, trenerem etyki outdooru. Wiceprezes Stowarzyszenia Polska Szkoła Surwiwalu. Autor popularnych książek o survivalu miejskim (preperingu) oraz survivalu leśnym, a także bushcrafcie.
Tytuł: Pierwsza pomoc przedmedyczna. Outdoor, survival, wojna
Autor: Paweł Frankowski, Adam Chałuda
Wydawnictwo: Bezdroża
ISBN: 9788383223513
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 280
Format: 12 x 19 cm
Oprawa: miękka
Perz na oczyszczenie krwi 50 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Perz (kłącze)
Skład: kłącze perzu 100%
Masa netto: 50 g
Kwiat nagietka na poprawę wzroku, 40 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Nagietek (kwiat)
Skład: kwiat nagietka 100%
Masa netto: 40 g
Żywokost korzeń na stłuczenia i rany, 100 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Żywokost (korzeń)
Skład: żywokost korzeń 100%
Masa netto: 100 g
Naturalna apteka. Wspomaganie leczenia chorób autoimmunologicznych, autor Iza Czajka
Naturalna apteka. Wspomaganie leczenia chorób autoimmunologicznych - Iza Czajka
Miód gryczany przeciwmiażdżycowy; 1,2 kg
Polski miód gryczany ze zbiorów z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Miód wrzosowy na nerki
Polski miód wrzosowy ze zbiorów z 2023 roku
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Polska pierzga pszczela na odporność, 100 gramów
Polska pierzga ze zbiorów z 2024 roku 100 gramów
Pierzga pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Polski pyłek pszczeli, multiwitamina, 200 gramów
Pyłek kwiatowy ze zbiorów z 2023 roku 100 gramów
Pyłek pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Miód kremowany do smarowania z borówką 1,2 kg - idealny na kanapki!
Polski miód kremowany z borówką ze zbiorów z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Miód kremowany z porzeczką 1,2 kg - dla małych łakomczuchów
Polski miód kremowany z porzeczką ze zbiorów z 2024 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Miód kremowany z truskawką do smarowania 1,2 kg - dzieci go uwielbiają!
Polski miód kremowany z truskawką ze zbiorów z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Miód kremowany z maliną do smarowania 1,2 kg dla wszystkich małych miodożerców
Polski miód kremowany z maliną ze zbiorów z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Pasztet z jagnięciną 300 g bez konserwantów wyprodukowany w Polsce
PASZTET Z JAGNIĘCINĄ BEZ KONSERWANTÓW
Składniki: mięso drobiowe z podrobami 38%, mięso jagnięce, mięso wieprzowe, podroby wieprzowe, bułka tarta, rosół, sól oraz przyprawy naturalne. Może zawierać śladowe ilości drożdży. Zawiera gluten.
BEZ KONSERWANTÓW
Kraj pochodzenia mięsa – POLSKA.
Przechowywać w temp. 0°C-18°C
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Najlepiej spożyć w ciągu półtora roku od daty produkcji.
Zawartość netto: 300 g
Miód kremowany z cytryną i imbirem 1,2 kg bomba smakowa
Polski miód kremowany z cytryną i imbirem z 2023 roku, pojemność 1,2 kg
Miód pochodzi z polskich pasiek zlokalizowanych na Dolnym Śląsku w okolicach Trzebnicy.
Atlas ziół - kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących, autor Aleksandra Halarewicz
Rośliny dziko rosnące towarzyszą człowiekowi od tysięcy lat. Jadalne zioła, stosowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą inspirować do wzbogacania znanych potraw oraz odkrywania nowych smaków.
Atlas zawiera charakterystyki i fotografie 120 ziół, wzbogacone szczegółowymi opisami ich zastosowania oraz interesującymi ciekawostkami. Znajdziemy tu zarówno popularne zioła i przyprawy, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i wykorzystania. Dodatkowo w książce zawarte są ogólne informacje o substancjach czynnych w roślinach oraz o sposobie zbioru i przechowywaniu ziół.
Survivalowe patenty. Zrób to sam. Autorzy: Marian "Radar" Wyrzykowski i Paweł Frankowski
62 przedmioty niezbędne do przetrwania
Kto więcej umie, nie zginie... w głuszy
Survival to nie bajka dla grzecznych dzieci. Uprawianie survivalu, który tłumaczy się jako sztukę przetrwania, ma nas przygotować do wyjścia obronną ręką z ekstremalnych sytuacji. Wymaga on od człowieka naprawdę sporo, od wiedzy dotyczącej wzywania pomocy, przez umiejętności wybudowania schronienia, skonstruowania urządzenia do uzdatniania wody i przygotowania miejsca do przyrządzenia posiłku, aż po tworzenie przydatnych w terenie przedmiotów. Czasem dosłownie z niczego, zgodnie z zasadą do it yourself (DIY).
Książka stanowi zbiór przeszło 60 survivalowych i bushcraftowych lifehacków (patentów), z których można korzystać w terenie, ale też w domu. Zawiera również informacje, skąd brać te pomysły i jak je sprawnie realizować. Wiele rzeczy, które traktujemy jak odpady i wyrzucamy, można przerobić, by dać im drugie życie. Upcykling przydaje się szczególnie w sytuacjach bardzo trudnych, kiedy można polegać jedynie na sobie i na tym, co znajduje się w najbliższym otoczeniu. Butelki, puszki, części samochodowe lub rowerowe i tym podobne porzucone w lesie śmieci to dla survivalowca nie odpadki, a skarby, z których jest w stanie wyczarować niezbędnik przetrwania.
Książka adresowana jest zarówno dla fanów survivalu i bushcraftu, instruktorów, wychowawców i nauczycieli (klasy mundurowe, Zielone szkoły, EDB), animatorów czasu wolnego, jak i rodziców.
Pokrzywa korzeń na prostatę i andropauzę, 100 g
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Pokrzywa korzeń
Skład: pokrzywa korzeń mielony
Masa netto: 100 g
Przeciwbólowa ruta na poprawę apetytu
Zielnik Adolfa Kudlińskiego - Ruta ziele
Skład: ruta ziele
Masa netto: 50 g
Konserwa wieprzowa 300 g bez konserwantów wyprodukowana w Polsce
KONSERWA WIEPRZOWA STERYLIZOWANA BEZ KONSERWANTÓW
Składniki: Mięso wieprzowe (łopatka) 99%, sól, przyprawy naturalne.
BEZ KONSERWANTÓW
Kraj pochodzenia mięsa drobiowego – POLSKA.
Przechowywać w temp. 0°C-18°C
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Najlepiej spożyć w ciągu półtora roku od daty produkcji.
Zawartość netto: 300 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.