Słonecznik, kiełki ekologiczne 40 g, Plantico
Opis
KIEŁKI SŁONECZNIKA zawierają sporo witamin tj. A, B, C i E oraz cynk, fosfor, magnez, potas, selen, wapń i żelazo. Kiełki cenione są przede wszystkim z powodu licznych antyoksydantów. Związki zawarte w kiełkach mają silne działanie przeciwzapalne i dzięki zawartej cynarynie pomocne są w walce z cukrzycą. Kiełki słonecznika są bezpieczne w konsumpcji, pozbawione skutków ubocznych, świetnie uzupełniają braki świeżych warzyw w okresie jesienno- zimowym.
Jak wyhodować kiełki słonecznika? W odróżnieniu od kiełków innych roślin, kiełków słonecznika nie otrzymamy korzystając z kiełkownicy. Do uprawy potrzebne będzie naczynie ( w formie blachy do pieczenia ciasta) wypełnione ziemią ogrodniczą. Najpierw nasiona moczymy w wodzie przez 12 godzin, następnie opłukujemy trzykrotnie. Czynność powtarzamy co 8h (nasiona przetrzymujemy w słoiku). Gdy pojawią się małe pędy, przekładamy nasiona do ziemi i lekko przykrywamy podłożem(1 cm). Od tej pory spryskujemy ziemię 2 razy dziennie. Po około 10 dniach pojawią się ciemnozielone listki gotowe do jedzenia.
Waga: 40 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.