

16,97 zł
Cena regularna:
17,79 zł

119,99 zł

40,00 zł
Cena regularna:
45,95 zł

6,89 zł

5,99 zł
Cena regularna:
6,89 zł

5,99 zł
Cena regularna:
6,89 zł

42,96 zł

6,98 zł

43,67 zł

47,19 zł

24,27 zł

PATELNIA STALOWA średnica 20 cm





Opis
Stalowa patelnia tzw. "cygańska patelnia" o średnicy 20 cm wyprodukowana w Polsce w spółdzielni inwalidów Spinwar w Białymstoku. Patelnia nie posiada TEFLONU ani innej powłoki, dzięki czemu może być używana przez długie lata bez obawy, że drobiny powłoki teflonowej dostaną się do naszego organizmu. Patelnia nadaje się do każdej kuchenki tj. gazowej, ceramicznej czy indukcyjnej.
UWAGA: Patelnia stalowa wymaga specjalnego traktowania. Nie można zostawić jej mokrej, ponieważ nie ma żadnej powłoki ochronnej a kontakt stali z wodą powoduje powstanie rdzy. To jest naturalna cecha stali.
Po otrzymaniu patelni bardzo prosimy o stosowanie się do zaleceń producenta, które umieszczone są na rączce. Producent zabezpiecza patelnie specjalnym tłuszczem, który należy umyć a patelnię dokładnie wysuszyć. Następnie należy na niej mocno wysmażyć skórki (lub plasterki) ziemniaków obficie posypanych solą w oleju lub innym tłuszczu przez około 15-30 minut. Po ostudzeniu wylać zawartość i wytrzeć patelnię papierowym ręcznikiem. Należy unikać smażenia kwaśnych potraw i podlewania wodą. Po każdym użyciu należy patelnię wysuszyć i natłuścić olejem roślinnym (rzepakowym, słonecznikowym lub oliwą).
W ofercie również patelnia większa o średnicy 28 cm.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.