Kapusta czerwona, kiełki ekologiczne 10 g, Plantico
Opis
KIEŁKI KAPUSTY CZERWONEJ są cenniejsze pod względem odżywczym niż dorosłe główki. Zdaniem naukowców kiełki czerwonej kapusty zawierają 6 razy więcej witaminy C i 40 razy więcej witaminy E w 100g produktu niż czerwone główki. Kiełki te są dobrym źródłem kwasu foliowego i błonnika, zawierają też niewielką ilość wapnia, żelaza, magnezu i potasu. Najważniejszym walorem zdrowotnym kiełków czerwonej kapusty są ANTYCJANINY, ważny czynnik przeciwrakowy. Naukowcom udało się udowodnić też, że w niezwykle skuteczny sposób obniżają poziom złego cholesterolu LDL. Kiełki czerwonej kapusty oficjalnie uważane są za pożywienie sprzyjające ograniczaniu wagi.
Jak wyhodować kiełki czerwonej kapusty? Są dwa sposoby: tradycyjnie w kiełkownicy lub naczyniu z ziemią. Polecamy drugi sposób. Wystarczy wysiać nasiona na tacy wypełnionej ziemią ogrodniczą i obficie podlać. Całość przykrywamy folią spożywczą i trzymamy w cieple ok 3 dni. Po tym czasie powinny pojawić się pierwsze kiełki, które dalej podlewamy i trzymamy w dobrze naświetlonym miejscu. Gotowe roślinki (5-7cm) ścinamy nożyczkami na wysokości 1 cm od ziemi.
Waga: 10 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.