













DOMOWE KISZONKI, KTÓRE LECZĄ





Opis
Smak kiszonych ogórków każdy prawdziwy Polak powinien znać. Poza walorami smakowymi kiszone ogórki to przede wszystkim naturalny probiotyk, który pobudza persystaltykę, wzmacnia odporność, działa antynowotworowo, podwyższa poziom hormonów szczęścia, przywraca prawidłową mikroflorę jelitową, poprawia trawienie, obniża cholesterol i obniża poziom cukru we krwi. A to tylko ogórki plus słona woda i przyprawy i odrobina czasu, aby bakterie zrobiły swoje. Ale kiszone ogórki to nie jedyne produkty, które można poddać kiszeniu. Jest ich znacznie więcej a ostatnimi czasy wielką popularność zdobywają stoiska z kiszonkami. Skoro to takie proste to czemu nie spróbować ukisić coś samemu? W książce "DOMOWE KISZONKI, KTÓRE LECZĄ" znajdziemy wiele informacji na temat właściwości kiszonek oraz kilkadziesiąt przepisów na kiszone buraki, cebulę, cukinie, dynie, cytrynę , kapustę marchew, pomidory rzodkiewkę, seler a nawet śliwki. Przed nami nowy sezon wiosenno-letni, więc dostęp do świeżych warzyw i owoców będzie nieograniczony. Może to właśnie czas na ropoczęcie przygody z kiszonkami?
Tytuł: DOMOWE KISZONKI, KTÓRE LECZĄ
Autor: Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381512435
ISBN: 9788381514002
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 223
Format: 17x24 cm
Oprawa: miękka
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.