
- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje

Kiełki są zdrowe - kto o tym jeszcze nie wie, to zaraz się dowie. Jedną z najpopularniejszych roślin na kiełki, która gości w większości polskich domach, to rzeżucha uprawiana na święta Wielkiejnocy. Wystarczy ziarenka rzeżuchy rozłożyć na watę/ligninę, dbać o wilgoć i po niecałym tygodniu mamy gotową "zieloną łąkę". Ostry smak rzeżuchy świetnie komponuje się z majonezem, czy innymi potrawami a jednocześnie pomaga w trawieniu, co przy świątecznym obżarstwie jest wskazane. Są również inne nasiona, z których można wyhodować kiełki np. buraki, słonecznik, brokuł, gorczyca, rzodkiewka. Co jest takiego w tych kiełkach, że są tak popularne? Poza bogactwem minerałów i witamin mają jedną ogromną zaletę - są proste w uprawie. Wystarczy kilka dni, trochę wilgoci i mamy gotowe zielone roślinki. Po zebraniu nadają się do przechowywania w szklanym naczyniu w lodówce przez kilka kolejnych dni. Warto kiełki stosować w naszej codziennej diecie, zwłaszcza w okresie zimowo-wiosennym, kiedy dostępne warzywa mają więcej "chemii" niż tablica Mendelejewa :-) Najlepiej przygodę z kiełkami zacząć od kiełków tego warzywa, które smakuje najbardziej (np. brokuł, rzodkiewka, kapusta, buraki) bo smak tych kiełków będzie trochę zbliżony do warzyw. W miarę poszerzania horyzontów smakowych i eksperymentów warto sięgnąć po inne np. delikatna lucerna czy słodki słonecznik.

6,49 zł
Cena regularna:
7,01 zł

6,49 zł
Cena regularna:
7,01 zł

Bardzo dziękujemy za wsparcie po stracie Pana Adolfa i odpowiadając na liczne pytania informujemy, że sklep nie przestaje działać. W dalszym ciągu będą Państwo mogli dokonywać u nas zakupów. Przepraszamy za utrudnienia.
Zioła: jak zbierać, przygotowywać i wykorzystywać różne części roślin dla zdrowia
Zioła mają długą tradycję w medycynie naturalnej i kuchni. W zależności od gatunku i przeznaczenia, zbieramy różne części roślin – kwiaty, liście, ziele (cała część nadziemna), korzenie lub korę – a każda z nich wymaga specyficznych metod zbioru i przygotowania. Poniżej najpopularniejsze części roślin, które można zbierać oraz sposoby ich przetwarzania, by móc korzystać z ich właściwości zdrowotnych.
Problemy z jelitami...to może być SIBO
Czy macie często problemy gastryczne, polegające na wzdętym brzuchu, długotrwałych biegunkach czy zaparciach (lub na przemian jedno z drugim), bólu w jamie brzusznej i zwiększonej ilości produkowanych gazów? Jeśli objawy te z różną intensywnością trwają kilka tygodni, czy miesięcy, to być może dolega Wam SIBO.
Co to jest SIBO? Jest to przerost bakterii w jelicie cienkim, czyli po angielsku small intestinal bacterial overgrowth.