

Cena
-
od
do
KIEŁKI
SŁONECZNIK - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI SŁONECZNIKA zawierają sporo witamin tj. A, B, C i E oraz cynk, fosfor, magnez, potas, selen, wapń i żelazo. Kiełki cenione są przede wszystkim z powodu licznych antyoksydantów. Związki zawarte w kiełkach mają silne działanie przeciwzapalne i dzięki zawartej cynarynie pomocne są w walce z cukrzycą. Kiełki słonecznika są bezpieczne w konsumpcji, pozbawione skutków ubocznych, świetnie uzupełniają braki świeżych warzyw w okresie jesienno- zimowym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RZODKIEWKA - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI RZODKIEWKI zawierają duże ilości antyoksydantów, które zwalczają aktywność wolnych rodników tj. cząsteczek działających prostarzeniowo. Kiełki rzodkiewki są bogatym źródłem takich składników jak magnez, witaminy C i B3. Kiełki działają ochronnie na komórki wątroby, poprawiają perystaltykę jelit i wzmacniają odporność.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RZEŻUCHA - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI RZEŻUCHY są bardzo zdrowe, zawierają dużo makro i mikroelementów, białko, błonnik, witaminy A, B1, B2, B3, C i E oraz cynk, jod, magnez, potas, siarkę, sód, wapń i żelazo. Regularne jedzenie tych kiełków poprawia stan kości i zębów. Rzeżucha normuje skoki glukozy we krwi dzięki czemu przeciwdziała napadom głodu. Spożywanie dużej ilości rzeżuchy nie jest dobre dla nerek.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
LUCERNA - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI LUCERNY zawierają witaminy A, B1, B2, C i K oraz cynk, żelazo, mangan, fosfor, miedź i kwas foliowy. Konsumpcja kiełków ma dobroczynny wpływ na nasz metabolizm. Obniżają one poziom lipidów w krwi. Odgrywają ważną rolę w walce z otyłością i miażdżycą. Są bogate w błonnik spożywczy a dzięki zawartości enzymów przynoszą ulgę w wzdęciach, nudnościach, niestrawności czy bólach brzucha.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
KAPUSTA CZERWONA - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI KAPUSTY CZERWONEJ są cenniejsze pod względem odżywczym niż dorosłe główki. Zdaniem naukowców kiełki czerwonej kapusty zawierają 6 razy więcej witaminy C i 40 razy więcej witaminy E w 100g produktu niż czerwone główki. Kiełki te są dobrym źródłem kwasu foliowego i błonnika, zawierają też niewielką ilość wapnia, żelaza, magnezu i potasu. Najważniejszym walorem zdrowotnym kiełków czerwonej kapusty są ANTYCJANINY, ważny czynnik przeciwrakowy. Naukowcom udało się udowodnić też, że w niezwykle skuteczny sposób obniżają poziom złego cholesterolu LDL. Kiełki czerwonej kapusty oficjalnie uważane są za pożywienie sprzyjające ograniczaniu wagi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
GORCZYCA - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI GORCZYCY zawierają witaminy A, B1, B2, C, E i K oraz siarkę, żelazo, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, mangan i selen. Kiełki gorczycy działają przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo. Działają osłonowo na śluzówkę żołądka. Lekko obniżają ciśnienie tętnicze, są skuteczne przy wszelkich chorobach przeziębieniowych. W jedzeniu kiełków gorczycy należy zachować umiar. Spożycie kiełków powinny kontrolować osoby chore na cukrzycę i niskociśnieniowcy.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
BROKUŁ - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI BROKUŁU zawierają istotny dla naszego organizmu sulforafan, siarkowy związek organiczny, który ma działanie przeciwnowotworowe. Z dotychczasowych badań wynika, że kiełki brokułowe mogą chronić przed rakiem gardła, płuc, jelita grubego i skóry. Mogą hamować rozwój raka piersi i pęcherz moczowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
BURAK ĆWIKŁOWY - KIEŁKI EKOLOGICZNE

KIEŁKI BURAKA ĆWIKŁOWEGO odznaczają się wyjątkowymi walorami odżywczymi, zawierają błonnik, witaminy A, B6, C, E, K oraz minerały - cynk, mangan, magnez, potas, wapń i żelazo. Obecne w kiełkach betaina i karotenoidy wspierają funkcjonowanie wątroby i działają przeciw nowotworowo.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
